Engineering

In nauw overleg met de klant wordt een eisenpakket opgesteld, dat als uitgangspunt dient voor het project. Daarna ontwikkelen onze engineers inventieve oplossingen voor de technische vraagstukken van onze opdrachtgevers. AMT Group heeft een Engineeringsafdeling met een team van 14 HBO opgeleide engineers. Tijdens het fabrikageproces fungeren onze engineers als projectleider, zodat de lijnen tussen ontwerp en uitvoering kort blijven en er voor de klant maar één aanspreekpunt is.

Machinebouw

Voor industrie ontwerpen en realiseren wij onder andere productiemachines, transportsystemen, robotinstallaties, complete automatisering, chines, transportsystemen, robotinstallaties, complete automatisering, in onze modern uitgeruste werkplaats. In nauw overleg met de klant wordt een eisenpakket opgesteld, dat als uitgangspunt dient voor het project.

Productie halffabrikaten

Specialist in het produceren van halffabrikaten van RVS, staal of aluminium. De AMT Group beschikt over een goed uitgeruste en geavanceerde werkplaats waarin ruw aluminium of staal wordt bewerkt tot halffabricaten van hoge kwaliteit. Vanwege onze flexibiliteit en jaren lange ervaring zijn wij in staat om complexe projecten snel en efficiënt uit te voeren.

Verspanen

Wij verspanen metaal en kunststoffen van enkelstuk tot grote series. Met onze Hypermill software kunnen wij volledig CAD-CAM produceren. Uw ontwerp wordt omgezet in een efficiënt CNC-programma waarmee uw product wordt geproduceerd. Onze 6-assige Mazak Integrex i 400S wordt automatisch beladen door een Fanuc Robot. Dit stelt ons in staat om grote series 24/7 onbemand te produceren.

Gecertificeerd laswerk

AMT beschikt over uitgebreide expertise in gecertificeerd laswerk. Lasmethodes volgens AWS en EN-ISO15613/14. Staal, aluminium en RVS. AMT Machinebouw is gecertificeerd volgens NEN-EN 15085 CL1 voor het ontwerpen en vervaardigen van railgebonden voertuigen.