AMT Group viert feest!

Vijfentwintig jaar geleden liet Marc Weytens zijn leven in Nijmegen voor wat het was en vertrok naar Etten-Leur om zijn eigen onderneming te starten. Hij nam het bedrijf AMT over dat handelde in metaalbewerkingsmachines. Ondertussen is het uitgegroeid tot een modern productiebedrijf voor retail & industrie.

Na de nodige contacten en onderhandelingen besloot Marc op 1 november 1993 AMT over te nemen. Aanvankelijk werden er in eerste instantie alleen maar motorrevisie-werkzaamheden uitgevoerd, maar al snel kwamen daar metaalbewerkingen bij.

Vooral in het begin was het niet makkelijk: “Het was echt hard werken voor weinig geld!” Maar na vijf jaar was er een goede basis gelegd en in overleg met zijn broer Paul besloot Marc alle niet-productionele taken over te dragen aan zijn broer.

Er kwamen steeds meer metaalbewerking en machinebouw opdrachten en er was steeds minder werk in motorrevisie: klanten als Thetford, Mauser, Meteor Systems kwamen met opdrachten. Ook het personeelsbestand was flink gegroeid naar 12 man, verdeeld over de afdelingen EngineeringMachinebouw en Verspaning.

In 2006 ontstond er een mooie samenwerking met retail projectontwikkelaar Store3D waardoor de eerste stappen in de retailbranche waren gezet. Door deze groei en diversiteit aan opdrachten, besloten onze gebroeders Weytens om AMT Machinebouw en AMT Metaaltechniek te splitsen in twee aparte BV’s waarbij Sven Elst toetrad in de directie en de dagelijkse leiding had over machinebouw.

Gedurende deze tijd is de behoefte om een eigen product op de markt te brengen alleen maar gegroeid: “We wilden minder afhankelijk zijn van de vraag van de klant.”
Na diverse pogingen zoals in verpakkingsmachines en camerabehuizingen vonden we uiteindelijk kansen in de spoorwereld. In 2015 ontstond AMT Rail Road waarin we diverse machines maken voor op en rondom het spoor.

Ondertussen heeft AMT Group een breed klantenbestand in industrie, spoor en retail, werken er ruim vijfenveertig enthousiaste vakmensen en worden er hoogwaardige producten geleverd door heel Europa.

AMT Group wil iedereen bedanken die de afgelopen vijfentwintig jaar meegewerkt heeft aan wat AMT nu is!