Aan het werk voor de familie van Oranje Nassau

Lang geleden, halverwege de 17e eeuw, diende het Valkenbergpark in Breda als de kasteeltuin van familie Oranje-Nassau. Een groot deel van het oppervlak was bedekt door verschillende motieven in barokstijl als zegels in de tuin. Om deze tuin nog wat extra allure te geven, kocht de familie verschillende beelden, zo ook het beeld van Hercules.
Nu, honderden jaren later, is er een klein restantje overgebleven. Het beeld van Hercules (replica) pronkt prachtig in het Valkenbergpark. Voor het aanzicht, is er rondom het beeld een prieelwerk aangelegd in de Franse barokstijl, net als 400 jaar geleden.
Iedereen uit Breda kent dit hoftuintje in het park. We zijn er allemaal weleens voorbijgelopen, sommigen hebben er weleens gezeten en onze kinderen hebben misschien wel gespeeld. AMT Group heeft begin dit jaar in opdracht van Gemeente Breda dit prachtig prieelwerk van cortenstaal mogen bouwen.
Geheel volgens plan van een architectentekening hebben wij al het cortenstalen plaatwerk mogen ontwerpen, produceren en monteren.
We voelen ons toch wel vereerd om de tuin van familie Oranje-Nassau te mogen vernieuwen.

Bedankt Gemeente Breda voor dit leuke project!